Військовий облік для жінок можуть зробити добровільним

Міністерство оборони України пропонує зробити військовий облік для жінок добровільним. Із такою пропозицією відомства вже звернулося до Верховної Ради.

Про це розповіла у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

"Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

Зараз працюємо над законопроектом разом з профільним комітетом Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки", – пояснила Маляр.

За її словами постановку жінок на військовий облік встановлено законом. А тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно.

"Це повноваження Парламента. Якщо будуть прийняті зміни – Міноборони і Генштаб їх виконають", – наголосила заступниця міністра.

І додала, що станом на сьогодні в Україні немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Водночас Збройним Силам потрібні медики, радіотехніки та спеціалісти харчових технологій. Тож якщо депутати приймуть зміни до закону, Генштаб розробить скоротить перелік військово-облікових спеціальностей для жінок до оптимальної потреби. 

ВСУ, Генштаб, Минобороны

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER