Одеська ОВА рекомендує мерії демонтувати пам’ятник Катерині II та Олександру Суворову

В обласній військовій адміністрації рекомендували Одеській міськраді демонтувати пам'ятники Катерині II та Олександру Суворову.

Про це стало відомо з листа ОВА до мерії, який надали Суспільному представники ГО "Об'єднання добровольців Одещини".

В листі зазначається, що вказані пам'ятники не приймалися під охорону держави як об’єкти культурної спадщини:

"Звертаємо увагу, що пам’ятник засновникам Одеси (Катерині ІІ) та пам’ятник Суворову у встановленому Законом порядку під охорону держави як об’єкти культурної спадщини не приймалися, а отже для вжиття заходів з їх демонтажу відсутня необхідність в отриманні спеціальних дозволів в Міністерстві культури та інформаційної політики України або інших органах охорони культурної спадщини. Враховуючи зазначене, обласна державна адміністрація рекомендує розглянути питання про демонтаж зазначених пам’ятників".

Водночас пам'ятники на честь культурних та військових діячів Російської імперії, які є об’єктами культурної спадщини, варто перенести до музеїв, підкреслили у військовій адміністрації.

 

Нагадаємо, в Мінкульті готові підтримати ідею демонтажу пам'ятника Катерині ІІ в Одесі. Натомість, міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам'ятника Катерині.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER