Прикриваються мирними мешканцями: «чиновник» окупаційної влади Херсонщини засвітив справжню сутність росіян

Під час перевезень через Дніпро на так званому «поромі» російські окупанти використовують цивільні машини як «щит» для своїх військових авто.

«Заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області» Кирило Стремоусов у власному Телеграм-каналі оприлюднив відео, на якому видно, як разом з цивільними машинами через Дніпро біля Антонівського мосту перевозять військові машини окупантів.

Херсонці, які перетинали Дніпро за допомогою окупантського «порому», створеного з понтонів, які рухають два буксири, кажуть, що під час майже кожного рейсу на пором заїжджають військові автівки. Бо окупанти знають, ЗСУ не вдарять по військовим, якщо поруч – мирні мешканці.

До речі, окупанти через свої медіа розповсюджують, скоріше за все, вигадану історію про те, як під час удару ЗСУ по Антонівському мосту російський військовий начебто врятував жінку та дитину. Але ніде немає фото врятованих та не вказуються бодай якісь дані про них, які дали б підставу вважати, що це – реальні люди.

А ось фото, де окупантська військова техніка стоїть на «поромі» вперемішку з цивільними машинами, є. До речі, на тому є відео Кирило Стремоусов «засвітив» і переправу, яку окупанти будували із щільно зціплених барж, щоб переміщувати на лівий берег Дніпра військову техніку.

Невдовзі після публікації цього відео по переправі з барж ЗСУ завдали ракетно-артилерійського удару.

А 30 серпня був завданий удар, який, можливо, знищив і «поромну» переправу, яка є для окупантів стратегічно важливим логістичним об’єктом.

Нагадаємо, лояльний до окупантів Телеграм-канал оприлюднив фейк про «величезну популярність» в Херсоні оператора мобільного зв’язку з «ДНР».      

Цей матеріал підготувлено ГО «Миколаївський центр журналістських розслідувань» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER