Херсонський Телеграм-канал, який обслуговує окупантів, оприлюднив фейк про «колосальну популярність» мобільного оператора з «ДНР»

Лояльний до окупантів Телеграм-канал «Главное в Херсоне» опублікував повідомлення про нібито величезну чергу з людей, які бажають стати абонентами оператора мобільного зв’язку «Фенікс».

Насправді ця інформація не відповідає дійсності, про що розповіли люди, які побачили себе на фото, якими були проілюстровані повідомлення.

Люди розповіли, що навіть не знали про розповсюдження в захопленій окупантами будівлі Херсонської обласної дирекції держпідприємства «Укрпошта» стартових пакетів оператора мобільного зв’язку з так званої «ДНР».

В дійсності ситуація виглядала так: люди прийшли отримати окупантську разову виплату в розмірі 10 тисяч рублів, а також отримати окупантську пенсію. Звісно, прийшли ті, хто з тих чи інших міркувань погодився надати окупантам свої персональні дані, зареєструватися як отримувач пенсії чи іншої допомоги.

На фото, які оприлюднив Телеграм-канал, видно, що значна частина людей у черзі - пенсіонери.Тобто, пропагандисти з Телеграм-каналу «Главное в Херсоне» для реклами оператора «Фенікс» просто використали людей, які прийшли зовсім не за стартовими пакетами, а з іншими цілями.

До речі, оператор мобільного зв’язку «Фенікс», який працює в так званій «ДНР» з 2015 року, має там дуже погану репутацію через низьку якість послуг.

Нагадаємо, в Херсонській області лишаються без електропостачання 33 населені пункти, визволені від окупантів.

Цей матеріал підготувлено ГО «Миколаївський центр журналістських розслідувань» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER