Відомо подробиці як звільняли острів Зміїний: вирішальну роль відіграли новостворені війська

Ключову роль у звільненні острову Зміїний у Чорному морі відіграли створені під час війни берегові ракетні війська.

В ході інтерв'ю, опублікованого на сторінці Генштабу у Facebook, командувач військово-морськими силами ЗСУ Олексій Неїжпапа сказав, що цим військам було поставлено завдання не допустити логістичного забезпечення острова, що й було виконано.

«Змусити людину покинути острів може відсутність харчів та боєприпасів. Вони туди доставляються, або морським шляхом, або повітряним. Морський шлях в пріоритеті, тому що вертольоту долетіти з Криму до острову вистачає пального тільки в один кінець», — зазначив Неїжпапа.

Також Україна завдавала ударів по острову для знищення інфраструктури окупантів.

«Паралельно по острову здійснювався вогняний вплив системами, які можуть знищувати наземні об’єкти на такій відстані. Через це росіяни і відмовились від утримання острова», – додав він.

30 червня в ОК "Південь" заявили, що після потужних ударів ЗСУ російські окупанти поспіхом евакуювали залишки гарнізону на двох швидкісних катерах і, ймовірно, залишили острів. Пізніше інформацію про втечу своїх військ підтвердили до міноборони країни-агресора, збрехавши, що це був «жест доброї волі».

7 липня українські бійці зачистили острів Зміїний та знищили близько 30 одиниць ворожої техніки. Як символ перемоги захисники встановили та закріпили прапор України, який був доставлений на острів раніше.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER