СБУ зібрала докази проти трьох колаборантів, які стали «керівниками» на окупованій Херсонщині

Співробітники Служби безпеки України зібрали докази добровільної співпраці із ворогом на тимчасово окупованій території Херсонської області ще трьох посадових осіб.

Про це повідомляє СБУ.

Зокрема, з початку широкомасштабного вторгнення Росії активно співпрацює з окупантами директор Херсонського водоканалу. Зловживаючи повноваженнями, колаборант наказав відправити спецтехніку на допомогу російській армії. Завдяки цьому загарбники змогли облаштувати оборонні позиції навколо окупованого обласного центру.

Віктор Скобліков

Понад те, зрадник змушував своїх підлеглих брати участь у масовках, публічно виступаючи на підтримку окупаційного режиму.

Ще одна колаборантка отримала кар'єрне підвищення і обійняла посаду «виконувача обов'язків головного лікаря Білозерського центру первинної медико-санітарної допомоги».

«Жінка запевнила загарбників, що готова працевлаштовувати лікарів із Росії та окупованого Криму. Крім того, вона обіцяла «ретельно» працювати над створенням «позитивного іміджу» окупаційної влади, зокрема вирішити проблеми з медичним забезпеченням у регіоні», – додали в повідомленні.

Оксана Міняйло

Наразі обом «чиновникам» оголошено про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Отримав підозру від СБУ і фейковий правоохоронець, який обійняв посаду «начальника Новокаховського відділу боротьби з економічними злочинами». У новому статусі він активно працював для зриву посівної кампанії на Херсонщині. Чоловік заручився підтримкою «військового коменданта» та тероризував фермерські господарства Каховського району.

У розпал посівної він зухвало вилучав у них насіннєвий матеріал та мінеральні добрива. Обґрунтовував свої дії нібито недотриманням фермерів умов зберігання добрив та зерна.

Щодо нього СБУ здійснює досудове розслідування за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, у Миколаєві впіймали чергових навідників, що допомогали росіянам знищувати заводи в місті.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER