ЗСУ на півдні знищили ще 31 окупанта, танк, дві гаубиці та іншу техніку

На Херсонщині протягом 3 серпня росіяни безуспішно намагалися штурмувати на двох напрямках, водночас авіація Збройних сил України нанесла два удари по опорним пунктах росіян в районах населених пунктів Благодатне і Правдине. Загалом, ЗСУ за день знищили 31 окупанта.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Там додали, що протягом 3 серпня на південному форті російсько-окупаційні війська ще втратили:

  • танк Т-72;
  • гаубиці «Гвоздика» і «Мста-Б»;
  • два міномети;
  • три одиниці броньованої та автомобільної техніки;
  • один безпілотник-розвідник.

У командуванні підтвердили, що у Чорнобаївці знищений пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту росіян. Наразі повний обсяг втрат окупантів ще «дорозвідується».

У Чорному морі російські війська тримають напоготові два ракетоносці, які оснащені 16 ракетами, також чатують три великі десантні кораблі. 

В ОК кажуть, що росіяни продовжують ведення бойових дій на займаному рубежі оборони. Задля недопущення наступу українських військ та відновлення втраченого положення окупанти нарощують склад угруповання на Криворізькому напрямку завдяки перекиданню підрозділів 35-ої армії східного військового округу.

На Херсонщині російсько-окупаційні війська намагалися штурмувати за двома напрямками: Білогірка — Андріївка та Сухий Ставок — Біла Криниця. Так, під час спроби відновити втрачене положення росіяни успіху не мали та відійшли. 

У командуванні повідомили, що натомість активізувалася російська авіація. Окупанти своїми штурмовиками Су-25 вдарили по населених пунктах Бериславського району. Також росіяни п’ять разів атакували гелікоптерами позиції українських військ, без втрат. 

Вдень російсько-окупаційні війська обстріляли південну околицю Костромки, що на Херсонщині, з реактивних систем залпового вогню «Град». Внаслідок обстрілу одна людина загинула, ще одна зазнала поранень. Також пошкоджені три приватних будинки та лінії електропередач.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ знищили ще 180 окупантів, а також збили шість крилатих ракет противника. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Донецькому напрямках.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER