В Миколаєві зранку пролунали вибухи: горіли автівки та супермаркет

Росіяни продовжують обстрілювати Миколаїв. Близько 5 години ранку у місті пролунали вибухи, внаслідок атаки виникла пожежа і був повністю зруйнований супермаркет.

Про це повідомляє Миколаївська обласна державна адміністрація.

Російсько-окупаційні війська 2 серпня, близько 9 години вечора, вкотре обстріляли Миколаїв. Внаслідок чого в Інгульському районі відбулась пожежа. Зайнялися гаражі в одному із автокооперативів міста. Вогнеборці ліквідували пожежу площею 200 кв. м. Ворожий вогонь знищив шість гаражів та два автомобілі.

Як повідомляє Повітряне командування "Південь", протягом дня 2 серпня два реактивних снаряди РСЗВ «Ураган» влучили в передмістя. Жертв та руйнувань немає.

Окрім цього, уражено причал, пошкоджено промислове підприємство та житлові будинки.

За інформацією ОДА, попередньо відомо, що ворог також обстріляв автогаражний кооператив реактивними системами залпового вогню «Смерч». Детальна інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Також зранку, 3 серпня, близько 05:00 Миколаїв знову зазнав обстрілів.

"Потужні вибухи пролунали в Миколаєві близько п’ятої ранку. Є прильоти. В одному з районів міста виникла пожежа, в іншому – зруйнований супермаркет", – повідомив мер Сєнкевич.

Зруйнований рашистами супермаркет у Миколаєві

Пошкоджено багатоповерхові будинки, аптеку, магазини, дорожнє полотно. Олександр Сєнкевич додав, що на місці події працюють рятувальні служби.

Зруйнована багатоповерхівка у Миколаєві

Росіяни зруйнували магазин у містіНа місці події утворилась велика вирва

Ворожий снаряд окрім магазинів поцілив також у багатоповерховий будинок в одному із районів міста. Частково або повністю зруйновані квартири жителів Миколаєва. Значних ушкоджень зазнали віконні рами, балкони, та стелі у будинках миколаївців.

Відомо також про влучання на територію кінно-спортивної школи.  

Може вони [росіяни] думають по принципу, що в Росії живуть в корівниках, то і солдатів ми розміщуємо там. Хоча там [в кінно-спортивній школі] умови краще, ніж у деяких будинках Росії", – сказав у своєму відеозверненні Віталій Кім.

Пізніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім додав, що є два наративи, які зараз просувають росіяни.

По-перше, влада погано працює. І ботами закидують якісь обурення. По-друге, "катастрофа, Миколаїв знищується, другий Маріуполь" умовно… "давайте домовлятись з росіянами". Ми все це розуміємо, це не працює ні на владу, ні на людей. Ми стійкі і терпимо", – повідомив Кім.

Крім цього Віталій Кім звернувся до окупантів та попередив, що особа кожного росіянина буде встановлена, аби вони понесли відповідальність за свої накази.

Нагадаємо, вночі у вівторок, 2 серпня, російські війська вчергове обстріляли Миколаїв. Ворожий вогонь прийшовся на гуртожиток одного із університетів, також постраждали житлові будинки. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER