Бельгія заморозила понад €50 мільярдів російських активів

Уряд Бельгії з початку вторгнення Росії в Україну заморозив активи, що належать російським фізичним та юридичним особам на суму в 50,5 млрд євро.

Про це повідомляє De Morgen.

Сума в 50,5 млрд євро включає в себе всі види фінансових активів, таких як гроші та акції, які знаходяться в Бельгії і належать 1229 людям і 110 іншим організаціям. Це російські політики, олігархи, банки і компанії, які були піддані фінансовим санкціям. Деякі з них були введені після окупації Росією Кримського півострова в 2014 році, але більшість була введена після вторгнення в Україну в лютому.

Зазначається, що для деяких російських фізичних та юридичних осіб санкції діють ще з 2014 року з початку тимчасової окупації Криму, проте для більшості осіб у списку обмежувальні заходи були запроваджені в лютому цього року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Водночас Адейнс не уточнив, в яких саме підсанкційних осіб чи компаній були заморожені найбільші суми.

Нагадаємо, у липні Європейський Союз заморозив російські активи на суму 13,8 млрд. євро з моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER