Повідомлення про підозру у колабораціонізмі отримали 26 зрадників з Херсонщини

26 особам, серед яких 14 колишніх співробітників органів МВС, повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, на виконання вказівок російських кураторів на тимчасово окупованій території Херсонської області створено та організовано діяльність незаконного правоохоронного органу – так званого «ГУ МВД Херсонской области». В подальшому відбувся підбір та вербування 26 кандидатів, у тому числі з числа колишніх співробітників поліції України, які добровільно зайняли посади у псевдоправоохоронному органі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру у колабораціонізмі групі херсонських "поліцейських".

 


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER