СБУ повідомила про підозру у колабораціонізмі групі херсонських “поліцейських”

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораціонізмі групі херсонських "поліцейських" – Ростиславу Малиновському, Максиму Трубаєву, Артему Поліщуку і Любові Білоконь.

Відповідні документи з'явились на сайті Офісу Генерального прокурора.
Перелічені вище люди підозрюються у роботі на ворога на низці "посад" у так званому "ГУ МВС Херсонської області".

Ростислав Малиновський став т. зв. "заступником начальником карного розшуку – начальником відділу розкриття злочинів проти особи". Максима Трубаєва зробили так званим "начальником управління карного розшуку".

Артем Поліщук працевлаштувався т. зв "черговим ізолятору тимчасового тримання". А Любовь Білоконь влаштувалась так званим "старшим спеціалістом відділу фінансів управління фінансового забезпечення".

Тепер їм всім за роботу на російських окупантів загрожує від 12 до 15 років в'язниці (з позбавленням права обіймати певні посади / займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років після звільнення та конфіскацією майна або без такої).

Ростислав Малиновський, станом на 2020 рік, був діючим співробітником поліції. Він працював старшим оперуповноваженим у відділі розкриття злочинів проти особи управління карного розшуку ГУ НПУ в Херсонській області.

А у 2015 році Малиновський працював начальником сектору кримінального розшуку Суворовського райвідділу міліції у Херсоні. Його "начальник" Максим Трубаєв у 2018 році працював дільничним у Олешках.

У 2019 році він перевівся у карний розшук обласного управління поліції. Там він працював оперуповноваженим і потім підвищився до старшого "опера". Станом на 2020 рік, він ще працював у поліції.

А Любовь Білоконь працювала головним спеціалістом і начальницею управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ НПУ в Херсонській області. У поліції вона працювала мінімум до 2021 року.

Разом з ними Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораціонізмі ряду інших херсонських "поліцейських" – Сергію Одинцю, Андрію Чуманову, Уляні Морозик і Євгену Стусенку.

Вони обійняли наступні "посади":

1) Сергій Одинець – "заступник начальника Суворовського міського відділу дільничних інспекторів поліції".

2) Андрій Чуманов – "оперуповноважений відділу боротьби з організованою злочинністю".

3) Уляна Морозик – "заступник начальника організаційно-методичного відділу".

4) Євген Стусенко – "заступник начальника слідчого управління – начальник Суворовського міського відділу поліції".

Всім їм загрожує те ж покарання, що й Малиновському, Трубаєву, Поліщуку і Білоконь.
З усіма переліченими вище людьми по справі проходить ще група нових для видання МОСТ осіб.

Це В. М. Бобришев, Р. С. Тєстоєдов, В. В. Чернишев, Н. О. Пронькіна, Є. В. Великосельський, С. М. Новохижний і О. О. Ткач.
Журналістам вдалось знайти інформацію про двох людей з цього переліку.

newmusora1

Бобришев є пенсіонером МВС. Російські окупанти зробили його "начальником відділу кадрів" окупаційної поліції. Йому 58 – 59 років. Їздить на Geely "MK" 2011 року випуску.

Звільнився з міліції Бобришев ще до запровадження електронного декларування у 2016 році. Зараз він є керівником садівничого товариства житлового типу "Мрія" у Кардашинці.

У 2015 році Бобришев очолив ТОВ "Фемида-Щит". Ця компанія, що належить мешканці Миколаєва Олені Твердовській, у 2016 році виграла тендер на охоронні послуги для ПАТ "Укртрансгаз" на 22,5 мільйонів гривень.

Її офіс знаходився у будинку № 24 по вулиці Лютеранській у Херсоні – ця будівля належить гауляйтеру регіону Володимиру Сальдо. Також Бобришев займався якимось бізнесом. Для цього він декілька разів відкривав ФОП.

Бобришев перманентно був винен гроші банкам та кредитним спілкам. Наприклад, "Приватбанку" він заборгував більше 10 тисяч гривень. Наразі у нього є два виконавчих провадження.

"О. О. Ткач" у документах СБУ, скоріш за все, є Олександром Олександровичем Ткачем. Йому 26 – 27 років. Працює в окупаційній поліції Херсона. Виглядає він приблизно так, як на зображенні нижче.

Нагадаємо, помічниця гауляйтера Херсона отримала 5 років в'язниці за заклики "назад до СРСР".


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER