На півдні ЗСУ атакували окупантів штурмовиками, бомбардувальником і гелікоптерами

Авіація ЗСУ нанесла на півдні 5 ударів по ворогу протягом 27 липня. Парами штурмовиків та бомбардувальником уражено 3 ворожих опорних пункти, гелікоптерними парами — ще 2 навколо сіл Бериславського та Херсонського районів.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Ракетно-артилерійськими підрозділами за бойовий день виконано 271 вогневе завдання. При спробі проведення розвідки із подальшою атакою, на Миколаївщині, вогнем зенітно-ракетного підрозділу знищено БПЛА типу «Форпост».

Загальні підтверджені втрати ворога складають:

  • 66 окупантів
  • 3 танки Т-72
  • 3 гусеничних мінних загороджувачі
  • 2 гаубиці «Мста-С»
  • самохідна гаубиця «Гвоздика»
  • мінометний комплекс «Сані»
  • 3 одиниці автотехніки.

В Чорнобаївці та Білогірці знищено звичайний і польовий склад боєприпасів.

Також Збройні сили України протягом минулої доби відбили ще одну спробу штурму росіян на Херсонщині, у напрямку Брускинське – Білогірка.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та поверненні втрачених позицій на Криворізькому напрямку. 

Крім цього наразі російські загарбники перекидають додаткові підрозділи на Запорізький напрямок і закріплюються поблизу села Вершина на Донеччині, захисники України відбили штурмові дії на низці напрямків. 


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER