Терор Миколаївщини: за минулу добу область зазнала 21 ракетного і 28 артилерійських обстрілів

Вчора, 26 липня, російські окупанти завдали масованого удару по Миколаївській області. За минулу добу регіон зазнав 21 ракетного і 28 артилерійських обстрілів. Внаслідок атаки отримали поранення двоє мирних жителів.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім під час онлайн-брифінгу.

“Постраждали об’єкти інфраструктури. Також знищили частину електропостачання, але протягом трьох годин все відновимо і повернемо світло у Варварівку. Обійшлося без жертв. Дві цивільні особи зазнали поранення”, – сказав Кім.

Він уточнив, що наразі від ворожих ракет типу "повітря-земля" регіон може захищатися лише за допомогою протиповітряної оборони. Однак з установками, які обстрілюють з землі, українські захисники ведуть безпосередню боротьбу.

“Нас обстрілюють щодня вже 5 тиждень. Були знищені декілька С-300, якими нас обстрілювали. І ми знаємо, де їх ще підвезли і де вони знаходяться. Ми над цим працюємо, ЗСУ просуваються. Найближчий тиждень-два і, думаю, ми доберемося і до цих наземних установок”, – додав очільник області.

Зруйновані росіянами два тижні тому миколаївські університети поки що, найімовірніше, відновлювати не будуть. Однак навчання як їхніх студентів, так і школярів буде продовжуватися в дистанційному форматі.

“Щодо педагогічного університету, ще тривають експертизи. А в кораблебудівному з 15 вересня відновиться дистанційне навчання. Зруйновану частину корпусу ми відрізаємо, а вцілілу будемо використовувати. Всі люди цілі. Навчання буде проводитися, незважаючи на те, що терористи хотіли його знищити”, – сказав голова ОВА.

Нагадаємо, 26 липня окупанти обстріляли Миколаїв із ЗРК С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини. По місту було випущено 9 ракет – вони зруйнували два приватних транспортних підприємства та комунальну котельню.

Детальніше про наслідки ворожої атаки дивіться в нашому сюжеті.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER