Херсонських дітей наполегливо запрошують на «відпочинок» в рф, який може стати прихованим викраденням

Мешканці Херсонщини вважають, що ініціативи росії з організації відпочинку дітей з Херсонщини у рф можуть бути завуальованою депортацією дітей.

Так херсонцы реагують на повідомлення в соцмережах та пабліках про можливість відпочинку дітей з Херсонщини в оздоровчих таборах на території росії, пише МОСТ.

Зокрема, запрошення для дітей на відпочинок до росії розміщуються в соцмережах і пабліках на акаунтах людей, лояльних до загарбників, й в Телеграм-каналах установ окупаційної влади.

Але чимало херсонців сприймають такі запрошення з пересторогою, бо війна – далеко не найкращий час для дитячого відпочинку окремо від батьків, тим більш – в країні-агресорі. Бо в разі сильного загострення ситуації на фронті росія може перетворити відпочинок дітей в їх «евакуацію», й зробити це так, що батьки в кращому випадку нескоро побачать своїх хлопчиків та дівчаток.

Крім того, відпочинок дітей на території росії неодмінно буде супроводжуватися пропагандистською й пропагандистсько-мілітарною обробкою.

Нагадаємо, окупанти заявляють, що формують на Херсонщині підрозділи, до складу яких входять лише українці-зрадники. 


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER