Херсонський телеканал-колаборант «оспівує» терористів з «днр»

Херсонський телеканал «ВТВ плюс» має стійку репутацію медіа-посіпаки окупантів, але останнім часом його відео не просто «пробивають дно», а досягають в цій справі граничного рівня майстерності.

Телеканал 18 липня випустив в ефір та розмістив на власному YouTube-каналі відео з назвою «18 07 22 БОИ ХЕРСОН НИКОЛАЕВ», створене на основі матеріалів так званої «прес-служби донецької народної республіки».

У відео йдеться про участь так званих «бійців народної міліції днр» в бойових діях проти України. Зокрема, йдеться про те, що передові позиції ворога нібито розташовані у 15 кілометрах від околиць Миколаєва, й про те, що ніякий контрнаступ ЗСУ з метою визволення Херсонщини неможливий.

Але останні події показують, що завдяки отриманій від іноземних партнерів зброї ЗСУ мають відчутні успіхи на південному напрямку, й тому перспектива визволення від окупантів Херсонської області виглядає зовсім не примарною. А пропагандистське відео окупантів – не більше ніж «вистава» з метою переконати херсонців, що «росія тут назавжди». Але перспективу залишитися на Херсонщині назавжди мають лише окупанти, які стануть добривом для української землі.

Щодо херсонського колаборантського телеканалу «ВТВ плюс», то варто зазначити, що ані його власники («журналістка» Тетяна Каменська та її син Віталій), ані «журналісти», які зараз працюють у цьому зрадницькому медіа, поки що не отримали підозр в державній зраді. Хоча дії й керівників каналу, й «журналістів» стовідсотково потрапляють під відповідні статті Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, окупанти анонсували пропагандистську «абетку» для херсонських дітей.        

Цей матеріал підготувлено ГО «Миколаївський центр журналістських розслідувань» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER