Стало відоме ім’я російського командира, який наказав розстріляти військовополонених біля Кринок на Херсонщині

Командир, який розстріляв українських бійців

7 квітня у телеграм-каналах з’явилося відео, на якому росіяни розстріляли трьох поранених військових Збройних Сил України. Подія відбулася поблизу Кринок Херсонської області. Вдалося встановити причетного до вбивства беззбройних українських бійців.

Про це стало відомо з бази даних окупантів та колаборантів Evocation, передає Nikcenter.

Розстріл військових ЗСУ здійснили окупанти з 328 полку 104 дивізії РФ за наказом командира Сергія Іштуганова. Відео мала стати методом залякування бійців Сил оборони України.

Іштуганов бере участь у війні проти України з початку повномасштабного вторгнення. Спершу він воював у складі 31 десантно-штурмової бригади, яка здійснила спробу висадки в Гостомелі Київської області та зазнала величезних втрат. Після цих подій бригаду розформували.

Осінню 2023 року Іштуганова призначили командиром 328 полку, який з листопада минулого року воює на Херсонському напрямку. Окупанти, які входять до складу 328 полку, були помічені у вимаганнях, грабежах та вбивствах мирного населення на окупованій частині Херсонщини.

Не менш жорстокі командири й до особового складу. Зокрема, за будь-які порушення до окупантів застосовують знущання, тортури та позасудові розправи.

Наразі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими збирає інформацію щодо скоєного злочину російськими окупантами.

Зазначимо, прокуратура повідомила першу підозру командиру взводу “казачої” бригади “Дон” Євгену Делі, причетного до катувань жителів Кінбурна. Командир РФ на прізвище «Рус» в серпні 2022 року наказав викрасти та катувати чоловіка в селі Василівка на Кінбурнському півострові.

Під приводом перевірки окупанти викрали місцевого жителя з його домівки. Російські військові замотали чоловіку голову ганчірками, зв’язали руки та погрузили в кузов КамАЗу. Чоловіка тиждень утримували в невідомому місцеві та застосовували тортури.

Згодом росіяни вивезли жителя Кінбурнської коси в Херсон та викинули посеред вулиці без жодних речей і документів. В постраждалого чоловіка діагностували численні переломи зі зміщенням 12 ребер та розривом печінки.

Нагадаємо, росіяни розстріляли українського воїна. Російські військові оприлюднили відео, на якому вони розстрілюють полоненого українського захисника через те, що він крикнув “Слава Україні” та не зняв шеврон з синьо-жовтим прапором.

військові злочини, ЗСУ, окупанти, Окупація Херсонщини, російські військові, Херсон

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER