Чекав на росіян 8 років і надсилав фото наслідків ударів по казармах: нові факти у справі про держзраду експрокурора Германа

В Одеському апеляційному суді продовжують розглядати скаргу на вирок про довічне позбавлення волі колишнього очільника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа. Під час засідання прокурор представив нові для громадськості факти по справі, зокрема, дані про те, що Герман чекав на росіян вісім років та надсилав їм фото наслідків ударів по казармах у Миколаєві, яких ворог завдав у березні 2022 року. 

Листування з пропагандистом та військовим РФ зачитали в залі суду 8 квітня, повідомляє Nikcenter.

Зокрема, сторона обвинувачення надала суду листування між зрадником України, російським пропагандистом Юрієм Подолякою та користувачем “Просто я. Я просто”, який, ймовірно, є Ігорем Безлером. У березні 2022 року вони обговорюють призначення на посаду керівника Миколаївської окружної прокуратури та вирішують перевірити, чи це справді “Г.Г”. Зазначають: якщо це так, то можуть розраховувати на співпрацю.

«Якщо це реально “Г.Г.”, то повне сприяння нових органів», – пише, ймовірно, Безлер Подоляці.

Останній пізніше підтверджує інформацію, що очільником прокуратури став Геннадій Герман. Вони обговорюють важливість Германа на його посаді та те, що зроблять все можливе через цінність “кадра” під час повномасштабного вторгнення та запланованої зміни влади в Україні. Зокрема, зазначали, що для Германа дуже важлива сім’я і вона може стати “ключовим фактором”, тому обіцяли зробити все для її безпеки, зокрема, вивезення на територію РФ.

Також у листуванні знайшли фото наслідків руйнувань у Миколаєві, які надсилав експрокурор Подоляці. Серед них були і руйнування 18 березня 2022 року – саме в цей день окупанти влучили у казарму морпіхів. У листуванні Безлер та Подоляка обговорюють і наслідки ударів – кількість загиблих військових та цивільних, а також те, що у казармі були здебільшого добровольці. Згадують вони і удар по 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді, якого ворог завдав на початку березня. 

Рідні та близькі загиблих морпіхів прикріпили до стіни у залі засідання суду плакат з фотографіями та іменами військових

Також під час засідання стало відомо, що Подоляка пересилав Безлеру повідомлення від Геннадія Германа. У них він розповів, що його вважають дуже цінним зараз, адже той не виїхав після початку повномасштабного вторгнення і йому довіряють.

«Як прийде час, підберемо правильні слова і дуже багато хто піде за нами з вами. Я вісім років вас чекаю, як і багато інших», – йдеться у повідомленні російському блогеру.

Окремо сторона обвинувачення зазначила, що Герман постійно видаляв чат спілкування з Юрієм Подолякою. У відповідь на докази, представлені прокурором, адвокати Германа наполягали на тому, що нібито не вся інформація, яку зачитали під час засідання, надавалася Германом. 

Після завершення засідання на нові факти відреагували рідні і близькі загиблих морпіхів, які відвідують усі засідання у справі Германа. Вони вважають, що удар по військових наводив саме Герман, однак захисники обвинуваченого заперечували ці твердження. За словами родин полеглих героїв, вони погодилися б на можливість обміну зрадника на всіх полонених морських піхотинців, якби такий відбувся. 

Рідні загиблих військових після засідання суду

Нагадаємо, розглядати апеляційну скаргу щодо вироку для екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа почали у вересні минулого року. Суд першої інстанції засудив зрадника до довічного ув’язнення з конфіскацією всього майна, але захист не погодився з вироком суду. Адвокат стверджував, що в обвинувальному акті не зазначено таємність інформації, яку його підзахисний передавав Подоляці. 

Раніше слідство представило докази того, що Герман дізнавався та передавав ворогу інформацію про російських військовополонених, кількість загиблих українських військових, поліцейських та цивільних, а також повідомляв про ситуацію в місті і паролі для проходження блок-постів. 

Детальніше про справу держзради високопоставленого миколаївського прокурора Геннадія Германа, якого затримали навесні 2022-го, Nikcenter писав у статті «Зрадник серед правоохоронців»

Фото Віри Запорожець

апеляція, державна зрада, співпраця з окупантами, суд

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER