На ексзаступника глави Нацполіції НАЗК склало адмінпротокол через подаровану оренду житла

Дмитра Тишлека притягнуть до відповідальності

Колишнього заступника глави Нацполіції Дмитра Тишлека можуть притягнути до адміністративної відповідальності через «подарунки» у вигляді оренди житла. НАЗК склало на експосадовця протокол.

Про це повідомили в пресслужбі Національного агентства з питань запобігання корупції, передає Nikcenter.

Причиною перевірки чиновника стало журналістське розслідування Bihus.info. Як виявилося, Дмитро Тишлек безплатно користувався квартирою на Печерську в столиці. Безкоштовна оренда житла була подарунком від власника квартири Юрія Голика, якого називають «ідеологом Великого будівництва».

«Загалом впродовж усього терміну користування квартирою він отримав від орендодавця подарунок (зберігав власні кошти) за несплату мінімальної ринкової вартості оренди квартири на суму 617 тис. грн, чим порушив обмеження, передбачені законодавством», – йдеться в повідомленні НАЗК.

Також Дмитро Тишлек безкоштовно орендував будинок в Київській області площею 320 квадратних метрів. Хоча, щомісячна оренда такого будинку складає щонайменше 70 тисяч гривень. Посадовець не доплатив за житло 225 тисяч гривень.

Скоріш за все мова йде про будинок в елітному котеджному містечку неподалік Києва, власником якого є Наталі Ничипоренко. Її родина веде бізнес спільно з російським кримінальним авторитетом Андрєєм Іманалі. Окрім того дружина Дмитра Тишлека є громадянкою Росії.

Тому, на колишнього заступника глави Нацполіції НАЗК склало адміністративний протокол щодо порушення обмежень подарунка, отриманого у вигляді оренди квартири та будинку за ціною, нижчою від мінімальної вартості.

Національне агентство викликало Дмитра Тишлека для надання пояснень та підписання протоколу, однак він так і не з’явився

Нагадаємо, заступник голови Нацполіції, який пов’язаний з російським криміналітетом, написав рапорт про звільнення. Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація, що заступник керівника Національної поліції Дмитро Тишлек, якого зі скандалом відсторонили від роботи, повернувся до своїх обов’язків.

Раніше повідомлялося, що заступника керівника Нацполіції викрили на підтримці РФ. Високопосадовець Дмитро Тишлек не тільки орендує житло у російського авторитета, але й має дружину з громадянством держави-агресора. Після опублікування журналістського розслідування його відсторонили від роботи.

Дмитро Тишлек, корупція, НАЗК, національна поліція, реєстр корупціонерів

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER