Від податкового інспектора до постачальника Міноборони: невідомі факти про життя Ігоря Гринкевича

Невідомі факти про Ігоря Гринкевича

Ще донедавна ім’я бізнесмена зі Львова Ігоря Гринкевича мало кому було відоме. Однак, зараз його родину пов’язують з гучними корупційними скандалами у сфері закупівель Міністерства оборони.

Про стало відомо з розслідування NGL, передає Nikcenter.

Свою кар’єру Ігор Гринкевич розпочинав в 1994 році з посади державного податкового інспектора відділу аудиту фізичних осіб ДПІ по Галицькому району Львова. Через пів року його призначили старшим податковим інспектором. Робота в податковій сфері не надто зацікавила Ігоря Гринкевича і в 1996 році він звільнився за власним бажанням.

Згодом був недовгий період роботи в податковій поліції, після чого Ігор Гринкевич подався в бізнес. У 2005 році він очолив «Будівельну компанію «Верховина», хоча офіційно частку у фірмі підприємець отримав лише у 2011 році.

Власний бізнес в Ігоря Гринкевича з’явився вперше у 2009 році: він отримав частку в охоронній фірмі «Кобра». Також підприємець став співвласником «Львівського будівельного холдингу».

А вже через два роки Гринкевич потрапив у перший скандал. Поліція розслідувала розкрадання коштів під час реставрації Вірменського собору у Львові. Бізнесмена звинувачували в службовому підробленні та справу навіть передали до суду, який виправдав Гринкевича.

Паралельно з чоловіком почала розвивати бізнес Світлана Гринкевич. У 2014 році вона стала співзасновницею підприємства «Львівський завод збірних конструкцій-1». Через два роки дружина бізнесмена створила ще одну компанію – «Вест білдінг груп».

Варто додати, Ігор Гринкевич завжди дбав про свою репутацію. Тому, після 2011 року його ім’я вже не згадувалося в кримінальних провадженнях. Однак, пов’язані з бізнесменом компанії неодноразово фігурували в ухвалах суду. Їх вважали причетними до ухилення від сплати податків, вчасного невиконання замовлень та завищення цін. Натомість Ігор Гринкевич до 2023 року не отримував підозр.

Нагадаємо, суд арештував нерухомість екснареченої Романа Гринкевича та його родини. ДБР отримало ухвали про арешт майна родини Гринкевичів та Софії Морозюк. Екснаречена сина львівського бізнесмена має у власності квартири та земельні ділянки.

Раніше повідомлялося, що Міноборони розірвало останній договір з компанією Гринкевичів на постання харчування військовим частинам Миколаївщини та Херсонщини. Компанія пов’язана з підприємцем Ігорем Гринкевичем отримала перемогу в тендері минулого року.

будівництво, Ігор Гринкевич, корупція, кримінальне провадження, міноборони

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER