Учасників спецоперації, які стежили за Bihus.info, відправили на фронт – СБУ

Стеження за Bihus.info

Після гучного розголосу зі стеженням за журналістами Bihus деяких працівників Служби безпеки України, які брали участь в спецоперації, відправили в зону бойових дій.

Про це повідомили в Telegram журналісти Bihus, передає Nikcenter.

Нібито за наказом голови СБУ Василя Малюка трьох учасників операції зі стеження Ігоря Кравченка, Євгена Коноваленка і Тараса Садовника перевели на схід України.

Журналісти намагалися дізнатися чи продовжують працювати в Департаменті захисту національної державності славнозвісні спецпризначенці та чи відсторонили їх від обов’язків.

 «У відповіді СБУ повідомила, що виконувачем обов’язків керівника ДЗНД тимчасово призначено Андрія Іщука. А фігуранти нашого розслідування начебто вже в Донецькій та Луганській областях», – розповіли в Bihus.info.

Слід зазначити, 6 січня на порталі  «Народна правда» з’явилося відео, на якому працівники проєкту Bihus.info вживають наркотичні речовини під час святкування корпоративу в заміському комплексі «Українське село».

Керівник проєкту Денис Бігус одразу ж відреагував на скандал та пояснив, що на відео не журналісти, а оператори, яких звільнили. Згодом стало відомо, що за командою журналістів-розслідувачів стежили майже рік.

Журналісти Bihus.info провели власне розслідування та з’ясували, що стеження за ними організували працівники Департаменту захисту нацдержавності Служби безпеки України. Загалом до спецоперації залучили близько 30 співробітників.

Окрім того вже звільнений керівник Департаменту СБУ Роман Семенченко підтвердив журналістам, що дійсно його підлеглі причетні до операції. В Службі безпеки прокоментували розслідування Bihus та заявили, що це була «операція проти наркозлочинності», а операторка проєкту нібито причетна до поширення наркотичних речовин. Наразі Офіс Генпрокурора розслідує перешкоджання діяльності журналістів.

Нагадаємо, кураторів стеження за Bihus.info хотіли нагородити почесними орденами. В січні після проведення стеження за журналістами Bihus головних організаторів спецоперації подали на нагородження орденами Данила Галицького.

Раніше повідомлялося, що за редакцією Bihus.Info стежили працівники СБУ. До встановлення камер відеоспостереження у комплексі, де в грудні збиралася команда розслідувачів, причетні щонайменше три десятки правоохоронців, яких журналісти розпізнали з відеокамер готелю.

Bihus.info, журналіст, кримінальне провадження, розслідування, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER