Посадовці служби правопорядку на Херсонщині допомагали військовим за гроші вирішити проблеми з законом

Хабарництво в Військовій службі правопорядку Херсону

Корупційна схема існувала у Військовій службі правопорядку Херсонської області. Чиновники організували заробіток на військових проти яких були відкриті адміністративні справи.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

Правоохоронці встановили причетність до хабарництва двох працівників Військової служби правопорядку. Зокрема, начальник групи разом з підлеглим пропонували уникнути відповідальності військовим, яких затримували за адміністративні правопорушення.

За грошову винагороду посадовці пропонували зробити так, щоб суд закрив справу або ж військовослужбовець відбувся мінімальним штрафом. Якщо військовий відмовлявся платити гроші, отримував погрози про можливість призначення максимального покарання за порушення закону.

«Наразі працівники ДБР задокументували 11 фактів хабарництва. Майже у половині випадків завдяки «правильним» протоколам провадження були закриті, в інших ухвалені рішення про мінімальні штрафи», – розповіли в Державному бюро розслідувань.

Двох посадовців Служби правопорядку затримали та повідомили підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням службового становища.

Окрім того, Державне бюро розслідувань активно займається розслідуванням корупції серед посадовців територіальних центрів комплектування. Найчастіше працівники військкоматів за грошову винагороду пропонують тим, хто бажає ухилитися від служби, зняття з військового обліку чи оформлення «білих квитків».

За хабарі посадовці ТЦК неодноразово обіцяли відстрочку від мобілізації та отримання довідки про непридатність. Це дозволяло ухилянтам перетнути кордон і виїхати до країн Європи.

Лише за минулий тиждень затримано одного працівника військкомату під час передачі 7 тисяч доларів. За гроші чоловіку обіцяли уникнення мобілізації.

Нагадаємо, директор комунального підприємства в Херсоні преміював своїх родичів. На директора одного з комунальних закладів Херсонської міської ради склали одразу 10 протоколів за корупцію. Тепер керівник комунального закладу повинен сплатити штраф – 3400 гривень.

Раніше повідомлялося, що до суду передали справу полковника з Херсонщини. Начальника прикордонного загону на Херсонщині судитимуть за недбале ставлення до служби. Внаслідок його дій держава зазнала мільйонних збитків. Військовослужбовцям незаконно нараховували та виплатили грошову винагороду.

військова служба, військовий, дбр, корупція, хабар, Херсон

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER