НАБУ прийшло з обшуками до екснардепа Пашинського: підозрюють у збитках державі на майже мільярд гривень

Обшуки в Сергія Пашинського

Національне антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою провели обшуки в помешканні колишнього народного депутата Сергія  Пашинського. Його вважають причетним до масштабної схеми розкрадання нафтопродуктів, що мали передати Міноборони.

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ, передає Nikcenter.

За інформацією правоохоронців, у 2014 році суд арештував 97 тисяч тонн нафтопродуктів, що потрапили в Україну з порушенням законодавства. Один з підприємців причетний до нафтового бізнесу разом з топ чиновником Адміністрації президента розробила схему їхнього привласнення.

Зокрема, паливо передали на баланс державного підприємства, яким керували підконтрольні зловмисникам особи. Нафтопродукти зберігалися на спеціальних базах, що охороняли підрозділи МВС.

Через деякий час державне підприємство передало пальне за заниженими цінами компанії, яка належала організатору схеми.

«Частково отримані за це кошти вивели на рахунки інших підконтрольних суб’єктів господарювання, у той час як до державного бюджету не надійшло жодної гривні. Загальна сума збитків, завданих державі у результаті реалізації схеми, становить 967 млн грн», – розповіли в Антикорупційному бюро.

Арештовані нафтопродукти мали безкоштовно передати для потреб Міністерства оборони. В результаті відомство таки отримало пальне, щоправда, заплатило за нього в повному об’ємі.

Підозру в привласненні державного майна отримали учасники злочинної схеми: підприємець, екскерівник державного підприємства та його заступник, менеджер підприємства і директор приватного товариства, За інформацією ЗМІ, серед підозрюваних є і колишній народний депутат Сергій Пашинський. Хоча, посадовець на своїй сторінці в соціальній мережі й заперечив цю інформацію. В результаті злочинної схеми державний бюджет отримав збитків на 967 мільйонів гривень.

Нагадаємо, народний депутат фінансував Росгвардію в Криму. Нову підозру отримав чинний депутат Нестор Шуфрич, який перебуває за ґратами через державну зраду. Як з’ясувалося, народний обранець оплачував роботу російських окупаційних угрупувань.

Раніше повідомлялося, що НАБУ передає до суду справу народного депутата, який привласнив гроші, виділені на будівництво сховищ для ракет. Колишній народний депутат разом з посадовцем Генерального штабу привласнили гроші Міністерства оборони в сумі понад 300 мільйонів гривень.

кримінальне провадження, НАБУ, народний депутат, обшук, привласнення, Сергій Пашинський

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER