В управлінні освіти Миколаєва відреагували на скандал із закупівлею холодильників за завищеними цінами

Управління освіти Миколаївської міської ради оголосило тендер на закупівлю холодильників та прасок для шкіл та дитсадочків міста. Проте, ціни на техніку суттєво завищили. Завдяки журналістському розслідуванню про закупівлю стало відомо широкому загалу.

Свій коментар з приводу тендеру під час пресконференції надав Олександр Сєнкевич, передає Nikcenter.

В міській раді розпочали службове розслідування, щоб знайти винних у завищенні вартості техніки. Лише після звернення журналістів департамент внутрішнього фінансового контролю міської ради розпочав перевірку закупівлі та знайшов суттєві порушення, які вдалося виправити до розрахунку з підрядником.

«З цього приводу призначена службова перевірка цієї особи, яка робила закупівлю. Я так розумію, по результатах розслідування будемо застосовувати дисциплінарне стягнення до цих людей», – зазначив Сєнкевич.

Однак, якби не розслідування та звернення журналістів, мерія самостійно не мала наміру звертати увагу на суттєві порушення і з місцевого бюджету переплатили б за техніку понад 700 тисяч гривень.

Слід зазначити, Nikcenter розповідав, що журналісти «Слідство.інфо» вказали на переплату за холодильники, які мали поставити Управлінню освіти за умовами тендеру. Зокрема, вартість одного холодильника становила 30 тисяч гривень, хоча в інтернет-магазинах ціна холодильника моделі BEKO RCNA 406I 30W не перевищує 23 тисячі гривень. Виробник на офіційному сайті пропонує таку ж побутову техніку за 18 тисяч гривень.

Згодом представник тендерного комітету Управління освіти Роман Кецкало заявив, що домовився з постачальником про зниження ціни за холодильник до 24 тисяч гривень, оскільки закупівля може викликати зацікавлення в поліції чи ЗМІ.

Нагадаємо, у Миколаєві управління освіти на 3 мільйони закуповує миючі засоби – із особливими умовами для одного постачальника. Миколаївське управління освіти оголосило тендер на закупівлю миючих засобів для дитсадків міста з очікуваною вартістю 3,2 млн грн. Це – рекордна закупівля за сім років існування Прозорро.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині виявили порушень у закупівлях на понад 653 млн гривень. З початку 2023 року аудитори здійснили моніторинг закупівель, проведених держустановами Миколаївської області, та виявили численні порушення. Аудиторам вдалося повернути до бюджету лише частину втрачених коштів у сумі 38,8 мільйона гривень.

закупівля, миколаїв, Миколаївська міська рада, порушення, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER