500 тисяч доларів хабаря: один з найбільших постачальників Міноборони намагався підкупити детектива ДБР

Львівський бізнесмен уклав контракти на 1,5 мільярда гривень з Міністерством оборони про постачання одягу та білизни для Збройних Сил України. Проте, підприємець вирішив провести оборудку і привласнити бюджетні кошти.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

Детективи ДБР декілька місяців тому відкрило кримінальне провадження щодо бізнесмена зі Львова. Він виграв 23 тендери оголошених Міністерством оборони на суму 1,5 мільярда гривень. Відповідно до укладених контрактів підприємець повинен був поставити одяг та білизну для військовослужбовців.

Натомість бізнесмен виконав лише 6 контрактів, за 7 договорами військові частини отримали не весь товар, хоча підприємцю виплатили з бюджету за повне виконання усіх зобов’язань.

«Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України», – йдеться в повідомленні Бюро розслідувань.

Ще 8 договорів постачальник виконав з суттєвим запізненням. Окрім того, що було зірвано постачання необхідних для ЗСУ товарів, держава зазнала збитків на 1,2 мільярда гривень.

Бізнесмен не лише не поставив вчасно товар для військових, він також завищував ціни на продукцію. Наразі детективи ДБР перевіряють причетність до незаконних оборудок посадовців Міністерства оборони, які зі своєї сторони не вживали жодних дій, щоб розірвати або забезпечити виконання договорів.

Щоб повернути майно підприємства, вилучене детективами, бізнесмен вирішив підкупити керівника Головного слідчого управління ДБР. Він запропонував посадовцю 500 тисяч доларів за сприяння у поверненні майна. Керівника підприємства впіймали «на гарячому» під час вручення хабаря.

Додатково йому повідомили підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі. Бізнесмена готуються взяти під варту.

Нагадаємо, посадовець Міноборони привласнив 1,5 мільярда гривень, призначених для закупівлі артилерійських снарядів. Чиновник міністерства рік тому підписав угоду з компанією-експортером про закупівлю артилерійських снарядів для потреб Збройних Сил України. Проте, кошти за бойові припаси компанія так і не отримала.

Раніше повідомлялося, що в Греції затримали директора підприємства причетного до розкрадання мільйонів гривень Міноборони. Протягом декількох місяців 2022 року він зумів привласнити 43 мільйони гривень.

дбр, кримінальне провадження, міноборони, підприємство, тендер, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER