Будував склади для Міноборони: екснардеп привласнив 307 мільйонів гривень

Підозра Максиму Микитасю

Колишній народний депутат та забудовник Максим Микитась отримав нову підозру. Експолітика вважають причетним до розкрадання бюджетних коштів, що виділялися для будівництва об’єктів для потреб Міністерства оборони.

Про це повідомили в НАБУ, передає Nikcenter.

Окрім Максима Микитася підозри також отримали колишній заступник Начальника Генштабу ЗСУ Ігор Колесник та ще четверо посадовців.

Будівельна фірма, що належала народному депутату, у 2018 році уклала контракти з Міністерством оборони. Договори передбачали будівництво складів для зберігання ракет та боєприпасів. Усі роботи повинні були завершитися до 2021 року.

З державного бюджету на будівництво виділили 3 мільярди гривень, частину з яких мав намір привласнити Максим Микитась. Проте, на перешкоді стало чинне на той час законодавство, що забороняло Міністерству сплачувати аванс більш як 30 відсотків від обсягу виконаних робіт.

«З метою реалізації злочинного наміру нардеп та його помічник забезпечили прийняття змін до постанов КМУ, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів», – йдеться в повідомленні НАБУ.

На рахунки підконтрольного депутата підприємства надійшли 307 мільйонів гривень. Проте, роботи з будівництва складів так і не розпочалися, що вплинуло на обороноздатність країни.

6 листопада Вищий антикорупційний суд обирав запобіжний захід Максиму Микитасю. І хоча прокуратура просила взяти екснардепа під варту з можливістю внесення застави, суд вирішив обрати йому більш м’який запобіжний захід. ВАКС застосував до колишнього політика цілодобовий домашній арешт.

Також Максим Микитась повинен виконувати обов’язки покладені на нього судом: прибувати за викликом до детектива та суду, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не спілкуватися з свідками та здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, на Миколаївщині багатомільйонний контракт на будівництво протирадіаційного укриття для школи отримала фірма, пов’язана з окупованим Донбасом. На Миколаївщині провели першу закупівлю будівництва нового протирадіаційного укриття для школи вартістю 36,2 млн грн.

Раніше повідомлялося, що на Одещині викрили мільйонні розкрадання під час будівництва медлабораторій. Колишній посадовець Одеської обласної державної адміністрації організував масштабне розкрадання бюджетних коштів.

державний бюджет, міноборони, народний депутат, підозра, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER