В Херсоні чиновниці комунального підприємства під час окупації привласнили 13 мільйонів

Керівництво «Херсонтеплоенерго» скористалося окупацією міста та незаконно вивело з рахунків комунального підприємства понад 13 мільйонів гривень. Гроші потрапили на особисті рахунки директора та головного бухгалтера.

Про це повідомили в ДБР, передає Nikcenter.

На початку повномасштабного вторгнення на рахунках «Херсонтеплоенерго» зберігалася чимала сума коштів отриманих від місцевих жителів та підприємств за споживання теплової енергії. Замість того, щоб розрахуватися з боргами за газ, директор вирішила використати гроші для власних потреб.

Директор комунального підприємства розробила схему виведення грошей на особисті рахунки. Для реалізації свого задуму керівниця залучила головного бухгалтера та голову профспілкової організації.

За розробленим планом кошти комунального підприємства переказали спочатку профспілковій організації, що суворо заборонено під час воєнного стану. Згодом гроші надійшли на особисті рахунки головного бухгалтера та директора підприємства. Профспілкова організація перевела кошти під виглядом безвідсоткової позики.

«Загалом за такою схемою з «Херсонтеплоенерго» в період з червня по серпень 2022 року було виведено 13 млн грн. З них понад 5,5 млн грн були переведені на особисті банківські рахунки директора, головного бухгалтера та голови профспілки», – йдеться в повідомленні ДБР.

Троє учасників корупційної схеми отримали підозри в зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків. Якщо провину керівництва комунального підприємства доведуть, їм загрожує чималий термін ув’язнення.

«Херсонтеплоенерго» вже отримало кошти виведені незаконним шляхом. На момент початку розслідування директорка покинула посаду. Інших двох учасниць корупційної схеми готуються відсторонити від роботи.

Нагадаємо, на Херсонщині розшукують чиновниць, які привласнили бюджетні кошти. Колишню керівницю Департаменту розвитку об`єктів комунальної власності територіальної громади Херсонської міської ради разом з головним бухгалтером установи підозрюють в розкраданні бюджетних коштів.

Раніше повідомлялося, що на Одещині суд виправдав чиновницю, яку підозрювали в привласненні 5 мільйонів гривень. В Приморському районному суді Одеси відбувся розгляд справи щодо розкрадання бюджетних коштів та службовому підробленні чиновницею Фонтанської селищної ради.

корупція, Окупація Херсонщини, посадовець, привласнення, розкрадання

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER