Колишнє керівництво СБУ отримало підозру в “справі Майдану”

Оголосили підозри в справі Майдану

З 2014 року триває розслідування подій на Майдані, що забрали життя Небесної Сотні. Сьогодні, 16 жовтня, в справі з’явилися нові підозрювані.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань, передає Nikcenter.

Підозри в державній зраді отримало колишнє керівництво СБУ часів президентства Януковича та 20 агентів Федеральної служби безпеки Росії.

Серед підозрюваних росіян – генерал армії Віктор Золотов, генерал-полковник Олексій Сєдов, генерал-лейтенант Олексій Жало, генерал-майор Сергій Єгоров, генерал-майор Володимир Павлік та генерал-майор Андрій Яценко.

Також статус підозрюваних у справі Майдану отримали ексголова СБУ, його перший заступник та за сумісництвом керівник Антитерористичного центру і керівник Департаменту захисту національної державності СБУ.

Керівництво СБУ безпосередньо було причетне до підриву суверенітету та територіальної цілісності України. Допомагали їм у цьому співробітники російського ФСБ.

«Встановлено, що спільним рішенням керівництва СБУ та фсб рф з 13 по 15 грудня 2013 року в Україні перебувала делегація з 20 співробітників російської спецслужби. Вони сприяли працівникам СБУ у підготовці відеоматеріалів та публікацій для створення негативного образу учасників «Євромайдану» та представників опозиційних сил», – йдеться в повідомленні ДБР.

Всього виготовили 257 провокативних відеороликів та навіть створили окремий ютуб-канал, де їх активно поширювали. Розміщення відеофайлів коригували агенти ФСБ РФ. Таким чином в СБУ прагнули зупинити протестні акції на Майдані.

Слідству вдалося довести вплив російських спецслужб на керівництво СБУ у 2013 році, щоб протидіяти Євромайдану та розпалювати ненависть і ворожнечу між українцями. Усім причетним до справи Майдану загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, колишнього заступника секретаря РНБО заочно судитимуть за організацію розгону “студентського Майдану”. Правоохоронці завершили розслідування та скерували до суду справу за обвинуваченням колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича в організації розгону “студентського Майдану” в листопаді 2013 року.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області керівником “спецслужб” призначили голову СБУ часів Віктора Януковича Олександра Якименка. Так звану “спецслужбу” було зареєстровано 22 грудня 2022 року як “Державну службу безпеки Херсонської області”.

дбр, підозра, СБУ, ФСБ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER