В Бериславському районі Херсонщини, який потерпає від обстрілів, встановили мобільні укриття. ФОТО

Кілька мобільних укриттів встановили в Бериславському районі Херсонської області, по території якого проходить лінія фронту і який практично щодня зазнає ворожих обстрілів.

Укриття, вартість виготовлення кожного з яких – складає 380 тис. грн, встановили в місті Бериславі, а також у кількох населених пунктах району завдяки благодійникам, передає кореспондент Nikcenter.

Як розповів Олександр Шевченко, начальник відділу житлово-комунального господарства, будівництва та розвитку інфраструктури Бериславської міської ради, місто дуже потребувало встановлення на вулицях мобільних укриттів.

«Ми подавали в Херсонську обласну військову адміністрацію замовлення на укриття. Вони необхідні в тих місцях, де утворюються найбільші скупчення людей: біля пошти, пунктів видачі гуманітарної допомоги тощо», – каже Шевченко.

За його словами, обстріли міста з боку російських окупантів – майже щоденне явище для Берислава.

«Останнім часом ситуація погіршилася. Якщо раніше росіяни не обстрілювали місця видачі гуманітарної допомоги, то нещодавно один з таких пунктів зазнав удару з ворожого дрону», – додає чиновник.

Наразі в Бериславі живе близько 3,5 тисяч людей (станом на 2020 рік кількість жителів міста становила близько 12 тис. людей), а загалом на території Бериславської міської громади – близько 5,5 тис. людей (станом на 2020 рік – близько 18 тис.). Мешканці міста і громади мають можливість евакуюватися на більш безпечні території.

«Місто розташоване в чотирьох кілометрах від берега Дніпра, тобто, – від лінії фронту. Зараз в місті немає напевне жодної не пошкодженої внаслідок обстрілів будівлі», – каже Олександр Шевченко.

Мобільне укриття також встановили і в селищі Новорайськ.

За словами начальника Новорайської військової адміністрації Олександра Шокурова, селище розташоване неподалік лінії фронту, тому росіяни постійно гатять по його території. У цьому населеному пункті укриття встановили біля пункту незламності.

Шокуров розповів, що зараз в Новорайську живе близько 250 людей, тоді як до 24 лютого 2022 року кількість жителів селища налічувала близько двох тисяч.

«Залишися люди, які категорично не хочуть виїжджати. Кілька мешканців, які під час російської окупації виїжджали, повернулися додому. Вони прийняли таке рішення, попри те, що ситуація тут дуже складна. Селище розташоване біля лінії фронту, тому обстрілюється з усього, що мають окупанти: авіація, артилерія, дрони, міномети, танки, ракетні комплекси. Електрики у нас немає, селище не газифіковане. Вода є, продуктами і товарами першої необхідності ми забезпечені. Є амбулаторія, пожежна служба. Але авто швидкої допомоги і пожежне авто через обстріли не завжди можуть швидко приїхати на виклик», – говорить Шокуров.

Установку мобільних укриттів у населених пунктах Херсонщини, які потерпають від російських обстрілів, профінансувала Всеукраїнська професійна асоціація підприємців.

Нагадаємо, що росіяни регулярно обстрілюють Херсонщину. Напередодні російські війська здійснили послідовні атаки на центр Херсона. Одна з ракет влучила в дев’ятиповерховий багатоквартирний будинок. У результаті цього загинула жінка, 12 людей були поранені, також були травмовані двоє рятувальників.

Фото Альони Соломонової

 

бетонне укриття, захисні укриття


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER