У Миколаєві з’явився мурал з посланням Григорія Сковороди

Новий мурал зʼявився у Миколаєві на стіні однієї з гімназій. На ньому можна прочитати слова, які були життєвою позицією українського філософа Григорія Сковороди.

Про це повідомили у Миколаївській міській раді, передає Nikcenter:

“Послання на муралі  – «В собі криницю людям я копав» – це життєва позиція Григорія Савича. Знання є благом для людини, людина здобуває знання, щоб надалі її життя було корисним для інших, не лише для неї самої”.

У мерії пояснюють, що мурал є символічним, адже Миколаїв  –  місто на воді, тому образ криниці невипадковий. На стінописі чиста вода криниці від душі Сковороди поєднується хвилею і розчиняється із зірками, які уособлюють нашу галактику  – Чумацький шлях.

” Це також символічно для міста Миколаїв – саме через ці місця проходив шлях чумаків за сіллю до чорноморського узбережжя Криму”, – зазначили у міськраді.

Авторами муралу стали художники  Альона Волошина, Дмитро Сліпуса та Дмитро Волошин.

Нагадаємо, школярі Миколаївщини з 1 вересня навчатимуться за змішаним типом. Проте через безпекову ситуацію в регіоні більшість навчання таки триватиме онлайн.

жителі Миколаєва, освіта

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER