Лікар-колаборант з Херсонщини отримав підозру

Херсонська обласна та Олешківська окружна прокуратури повідомили колишньому лікарю Херсонської обласної лікарні про підозру у пособництві державі-агресору.

За даними слідства, він співпрацював з ворогом і став “в.о. главного врача” у захопленій окупантами “Олешківській центральній районній лікарні”.

На цій посаді він переєстрував лікарню в органах окупаційної адміністрації держави-агресора, агітував медперсонал до співпраці з загарбниками, видавав зарплату рублями, проводив антиукраїнську пропаганду і примушував працівників приймати участь у проросійських заходах.

Досудове розслідування проводиться слідчими УСБ України в Херсонській області.

За інформацією херсонських ЗМІ, йдеться про Володимира Харлана.

Володимир Харлан працював завкабінету МРТ консультативної поліклініки Херсонської обласної клінічної лікарні. У 2020 році він балотувався до Херсонської облради від Блоку Володимира Сальдо, але його не було обрано. А вже у 2023 році Харлан висувався на так званому попередньому «голосуванні» у Херсонській області від путінської партії «Єдина Росія».

Нагадаємо, завершене розслідування щодо херсонського колаборанта, який став окупаційним “міністром”.

зрада, колабораціонізм


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER