Готував повітряні удари по залізничних мостах Миколаєва: правоохоронці викрили інформатора

Правоохоронці затримали ворожого агента. Він допомагав ворогу з інформацією про стратегічно важливі транспортні артерії Миколаївської області.

Про це повідомили в СБУ, передає Nikcenter:

“Тим самим російські окупанти сподівались порушити логістику забезпечення українських військ, залучених до контрнаступальних операцій. Для виконання ворожого завдання зловмисник намагався виявити ключові залізничні мости, які задіяні для переміщення підрозділів Сил оборони на південний фронт”.

Відомо, що зловмисник виходив на місцевість і приховано фіксував маршрути руху ешелонів з військовою технікою, а потім месенджером надсилав російській спецслужбі медіафайли із прив’язкою до місцевості та орієнтовною кількістю одиниць озброєння.

“Крім того, фігурант відслідковував і передавав агресору наслідки ракетних ударів РФ по цивільній інфраструктурі регіону. Співробітники СБУ своєчасно викрили ворожого інформатора, поетапно задокументували злочинні дії і затримали за місцем його проживання в Миколаєві”, – кажуть в СБУ.

Ворожий агент активно писав антиукраїнські коментарі в прокремлівських телеграм-каналах. Так його і помітили та залучили до співпраці. Під час обшуку в зловмисника виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Зараз йому оголосили про підозру та взяли під варту. За скоєне зрадник України може сісти на 12 років до вʼязниці.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала жителя Миколаєва, який входив до складу каральних загонів РФ. Колаборантом виявився житель Миколаївської області, який під час окупації регіону перейшов на бік росіян. Зрадник водив односельчан на «розстріли», організовані окупаційною адміністрацією.

ворожий агент, миколаїв, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER