ЗСУ просунулися на Запорізькому напрямку та прорвали лінію оборони росіян – ISW

Наступ в Запоріжжі

Протягом 4 червня Збройні Сили України провели ряд успішних локальних операцій на Донецькому та Запорізькому напрямках. Українські захисники просунулися від села Приютне Гуляйпільського району Запоріжжя.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, передає Центр журналістських розслідувань.

За твердження російських військових блогерів, ЗСУ звільнили селища Новодарівка та Нескучне. Також українські сили провели атаки в напрямку села Макар’ївка.

«Російські військові блогери стверджували, що ЗСУ прорвали першу лінію російської оборони і просунулися в цьому районі на відстань від 500 метрів до 3 км», – йдеться у звіті ISW.

Однак поки що в Інституті вивчення війни не мають візуальних підтверджень слів пропагандистів. На думку аналітиків, росіяни могли втратити позиції у Левадному.

Нагадаємо, в Україні закликали не вірити російським повідомленням про початок контрнаступу ЗСУ. Пропагандисти напередодні українського контрнаступу активізували інформаційно-психологічні операції.

війна в Україні, контрнаступ ЗСУ, оборона міста

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER