Ситуація на ЗАЕС в будь-який момент може вийти з-під контролю – мерія

Запорізька АЕС

Мешканцям Енергодара радять якомога швидше покинути місто. Причиною цього є загрозлива ситуація на Запорізькій атомній електростанції.

Новину повідомив заступник міського голови Іван Самойдюк в коментарі Радіо Свобода, передає Центр журналістських розслідувань.

Понад рік ЗАЕС перебуває в російській окупації і за цей час російська армія безліч разів погрожувала аварією на атомній електростанції.

«Звичайно, відвертих погроз немає, але те, як експлуатується станція, через те, що там зроблені склади техніки, боєприпасів – на території станції, то, зрозуміло, що ситуація в будь-який час може вийти з-під контролю і бути критичною», – наголосив Іван Самойдюк.

Людям радять виїхати з Енергодару та з прилеглих територій. Автомобілі з заправленими баками, речі та документи мають бути готові для виїзду в будь-який момент. Адже якщо ситуація вийде з-під контролю, окупанти можуть перешкоджати евакуації населення.

Нагадаємо, окупанти збираються імітувати удар по ЗАЕС та витік радіації. Російська армія прагне посіяти паніку серед українців шляхом нанесення удару безпосередньо по території Запорізької АЕС.

контроль над ЗАЕС, окупанти, окуповані території

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER