Суд Миколаєва арештував колаборанта, який працював у Херсонській ОВА

Колаборант в Херсоні

49-річний мешканець Херсону спочатку працював на окупантів, а після звільнення міста влаштувався головним спеціалістом в обласну адміністрацію.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Після захоплення Херсону зрадник погодився на пропозицію окупантів працювати у так званому «головному управлінні міністерства внутрішніх справ Херсонської області». До його обов’язків входило проведення експертиз фінансової діяльності підприємств.

«Експертизи» потрібні були для фабрикування справ проти патріотично налаштованих власників українських компаній на захопленій частині регіону», – розповіли в СБУ.

Колаборант навіть встиг з’їздити на курси підвищення кваліфікації у Москву. Після звільнення Херсону від окупаційних військ він спочатку заліг на дно, а потім вирішив знову працевлаштуватись у Херсонську ОВА.

Вдома в чоловіка правоохоронці знайшли інструкції та накази Російської Федерації, а також документи про проходження стажування в Москві.

Центральний районний суд Миколаєва взяв колаборанта під варту. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Херсонська ОВА

Співпраця з окупантами в Херсоні

Нагадаємо, на Миколаївщині директор підприємства закликав захопити Україну. Очоливши підприємство, чоловік не змінив своїх проросійських поглядів.

колабораціонізм, СБУ, співпраця з окупантами, Херсонська ОВА

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER