Оприлюднена кількість дітей, постраждалих на Херсонщині через російську агресію

4 червня Україна вперше відзначає День пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти нашої країни. У Херсонській області через російську агресію постраждали понад 100 дітей.

Зокрема, як повідомляє Офіс генпрокурора, станом на ранок 4 червня 2023 року понад 1490 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії. Як офіційно повідомили ювенальні прокурори, 485 дітей загинули та понад 1005 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Важливо відзначити, що ці цифри, на жаль, не є остаточними – кількість жертв серед дітей щодня збільшується. Проте фактичну кількість загиблих та поранених дітей встановити поки що неможливо через активні бойові дії.

Щодо Херсонської області, то після повномасштабного вторгнення російських військ на території Херсонщини загинули 34 дитини, 85 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Такі дані на 1 червня цього року надають ювенальні прокурори. Офіс генпрокурора повідомляє про 103 постраждалі дитини.

Не менш болючим питанням залишається депортація дітей з окупованої частини Херсонщини до держави-агресора та окупованого Криму під виглядом відпочинку чи лікування.

На жаль, кількість травмованих та вбитих дітей продовжує зростати і на деокупованій частині Херсона – через артилерійські обстріли та постійні авіаудари. Так, з початку 2023 року з цієї причини на правобережжі загинуло 6 дітей, ще 23 дитини отримали тілесні ушкодження. Також великою загрозою для дітей є вибухівка, яку ворог залишив під час свого відступу.

Зокрема, у цю статистику не враховано сумного випадку, який стався ввечері 2 червня у селі Загорянівка Білозерської громади. На дитячому майданчику, де грали діти, вибухнув невідомий предмет – постраждали двоє дітей. В результаті 13-річний хлопець отримав переломи кінцівок, а 10-річний – поранення живота. Дітей у тяжкому стані доправили до лікарні, старшу дитину оперували, розповів начальник Херсонської ОВ Олександр Прокудін.

жертви війни, українські діти


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER