На ремонт водозабору для Миколаєва виділили 274 млн грн

Внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС було зруйновано станцію водозабору, через яку здійснювалось постачання води у Миколаїв. На ремонт станції уряд виділив 274 млн грн. 

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Nikcenter.

“У нас затопило повністю станцію, зруйновано водозабор, і на зараз з цим є питання. Уряд виділив нам гроші на відновлення цього водозабору, це 274 мільйони. Зараз пропрацьовуємо, як це можна зробити в умовах, коли вода ще не відійшла”, – розповів він.

Голова ОВА також розповів, що ситуація з підвищенням рівня води в Миколаївській області вже стабілізувалася. Однак він виріс у річках Інгулець та Південний Буг.

Загалом же в межах Миколаївської області через підтоплення евакуювали 845 людей, ще 14 тисяч місцевих перебувають в зоні загрози.

“На зараз 461 домогосподарство підтоплено, евакуйовано 845 осіб, але це евакуйовано в межах громади, тобто це просто, бо люди не хочуть від’їжджати. 30 населених пунктів в нас зазнали підтоплення і понад 14 тисяч людей в зоні загрози. Але при цьому маємо там 2-3 години вже стабілізацію по всій області, по Миколаєву навіть спадає трохи”, – зазначив Кім.

За його словами, в Снігурівці зростання рівня води зупинилося на рівні 6,1 м, а підтоплення – на рівні близько 1 м. Вода підтопила городи та будинки. В громаді розгорнули цілодобовий штаб, який забезпечили водою та катерами, що переправляють людей. 

Водночас в області залишаються без електропостачання 2363 споживачі.

Віталій Кім додав, що водопостачання в Миколаїв залежало від р. Дніпро, тому місто не має таких серйозних проблем, адже тут рівень води піднявся.

“Ми залежали від річки Дніпро, як і залишилися на місці, тому в нас ситуація трохи краще, ніж північніше по Дніпру, тому що там точки водозабору трохи вище, і там рівень впав серйозно. В нас навпаки піднявся рівень”, – повідомив очільник ОВА.

Раніше Nikcenter повідомляв про те, що за висновками фахівців вода в річці Інгулець непридатна для вживання та вилову риби.

Віталій Кім, Каховська ГЕС, миколаїв, підрив Каховської ГЕС

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER