Миколаївська облрада закупила 19 шкільних автобусів, які за рік подорожчали на 600 тисяч за штуку

 

19 шкільних автобусів ATAMAN придбала Миколаївська облрада на тендері за 56,7 млн грн на умовах співфінансування з держбюджету. Комунальний заклад обласної ради “Центр фінансово-статистичного моніторингу, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів” підписав договір з ТОВ «Люмікар» 16 червня.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на інформацію в ProZorro.

ТОВ «Люмікар» має поставити 18 автобусів ATAMAN D093S2 на 28 місць, а також один автобус ATAMAN D093S4, розрахований на 19 місць, включно з двома місяцями для маломобільних школярів. Усі машини на дизелі 2023 року випуску, з гарантією на два роки. Окремо в договорі зазначається, що колір кузова має бути жовтим та мати напис «Шкільний автобус».

Фінансування закупівлі відбувається з використанням державної субвенції. В квітні Уряд виділив регіонам 1 млрд грн за закупівлю шкільних автобусів. Миколаївщина отримала за цією постановою лише 23,9 млн грн – це найменша сума субвенції серед регіонів, територія яких повністю контролюється Україною, тобто не є окупованими. 

Для «Люмікару» на Миколаївщині це – другий договір: торік департамент освіти без конкурсу уклав з ним прямий договір на 17 автобусів ATAMAN. Тепер фірма закріпила свої позиції в регіоні, вигравши на конкурсі в чотирьох інших відомих постачальників шкільних автобусів.  

Але ціна одного автобусу для миколаївських шкіл виросла на 600 тис. грн, з 2,6 млн грн у жовтні минулого року до 3,2 млн грн нині.

ТОВ «Люмікар» зареєстровано в Києві, його єдиним власником та директором є Олексій Генін. Фірма продає автобуси АТ «Черкаський автобус».

Раніше бенефіціаром «Черкаського автобусу» був Петро Порошенко через корпорацію «Богдан». У 2009 році підприємство перейшло до Олега Гладковського. Останній за два роки вивів його зі складу «Богдану». За даними аналітичної системи Youcontrol, наразі 24.79% акцій компанії належать ТОВ «Інвестиції в розвиток», решта – дрібними пакетами фізичним особам. 

Як повідомляв Nikcenter, днями Миколаїв отримав тролейбус з кузовом білоруського заводу за кредитні кошти від ЄБРР.

автобуси, тендер, школи


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER