Кім каже, що на Миколаївщині ситуація контрольована

ситуація у Миколаєві

У Миколаївській області підтоплено 274 домогосподарства, з небезпечних громад евакуювали майже 500 людей. Загалом же ситуація в регіоні не є критичною.

Детально про те, що відбувається в області 8 червня розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім:

“Ми маємо 17 населених пунктів, які по річці Інгулець. Чому піднімається вода? Вже сповільнюється темп, але потроху вона прибуває, бо ми маємо свою течію — Інгульця та Південного Бугу. І ця вода не впадає у море через те, що підпирає вода з Дніпра. Але темпи зараз дуже сповільнилися. Думаю, протягом доби бачитимемо вже спад. Щодо Миколаєва немає такої загрози”.

За словами Кіма, вже проведено аналіз води, яка прибуває до річок Миколаєва. Відхилень експерти не побачили. Тим не менш в ОВА вирішили перестрахуватись та заборонили продаж риби у Баштанському районі.

“Епідеміологічну ситуацію моніторимо. Все добре. Спокійно працюємо над ліквідацією цього теракту. Але загалом у Миколаївській області ситуація стабільна, контрольована, і всі на своїх місцях працюють”.

Додамо, велика вода добирається до Миколаєва. Містяни вже наочно бачать наслідки підриву Каховської ГЕС, який 6 червня вчинили окупанти. Сьогодні, 8 червня, рівень води в акваторії міста піднявся на понад метр. Підтоплення є у всіх районах.

Віталій Кім, миколаїв, підрив Каховської ГЕС

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER