В СБУ оголосили підозру керівнику охорони Януковича, який допомагав у захопленні Херсону та Миколаївщини

В’ячеслав Заневський у свій час керував охороною президента-втікача Віктора Януковича. Після захоплення Херсону і частини Миколаївської області він допомагав окупантам придушувати Рух опору.

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Син Заневського перебував у складі окупаційних військ на захопленій частині півдня України. Він попросив батька допомогти виявити місцевих патріотів, в тому числі учасників АТО.

«Заневський сконтактував сина з двома своїми знайомими – очільниками створених агресором «мвс» і «державної служби безпеки» в тимчасово окупованій Херсонщині. В подальшому вони передавали російським загарбникам персональні дані про місцевих жителів та сприяли викраденню людей», – йдеться в повідомленні СБУ.

Окрім цього, екскерівник охорони Януковича надавав консультації російським загарбникам, як вести бойові дії проти Сил оборони.

В’ячеславу Заневському повідомлено підозру в пособництві державі-агресору. Поки що він переховується на території Росії.

Нагадаємо, правоохоронці викрили ще одного прихильника «русского міра» в Одесі. Чоловік передавав росіянам координати промислових об’єктів регіону.

захоплені території, СБУ, співпраця з окупантами

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER