Українців просять економити електрику у вечірні години

електроенергія в Україні

Росіяни знову завдали масованої атаки по Україні. І хоча нічні запуски ракет та дронів не пошкодили енергетику, обстріли, які стались упродовж дня, на жаль, завдали збитків одній із електростанцій на сході.

Про це розповіли в Укренерго:

“Унаслідок обстрілів ворога також пошкоджень зазнають і розподільчі мережі в прифронтових та прикордонних областях. Триває їх відновлення. Водночас триває ремонтна кампанія на низці атомних та теплових електростанцій”.

Через це зменшилось виробництво електроенергії. І хоча її вистачає для споживачів зараз, однак для збереження балансу в вечірні години українців просять дещо поекономити.

“Просимо перенести використання електроенергії з вечірніх годин (19:00 до 22:00) на ранок, день або ніч.  Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх не в період вечірнього піку, ви допоможете зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування”.

Натомість уночі та вдень споживання електрики значно нижче, тому триває експорт електроенергії в Молдову та Польщу. В Україну електрики зараз не імпортують.

Нагадаємо, під час нічної атаки 19 травня вибухи лунали в Кривому Розі. Мешканці міста чули їх кілька разів. А над Миколаївською областю вночі ППО збила три крилаті ракети.

електроенергія, пошкоджена інфраструктура, руйнування

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER