Росія заблокувала експорт українського зерна – Мінінфраструктури

Російська Федерація в черговий раз створює перешкоди для реалізації «зернової ініціативи». В результаті у водах Туреччини залишаються заблокованими 90 суден.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України, передає Центр журналістських розслідувань.

Російські представники відмовляються реєструвати судна та проводити їх інспекцію, що повністю суперечить укладеній між сторонами угоді.

«Станом на сьогодні, на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження. Інспекції як вхідного, так і вихідного флоту призупинені», – йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

В минулому місяці Україна змогла експортувати менш ніж 3 мільйони тонн продукції. Українська сторона чекає на реакцію партнерів, ООН та Туреччини та категорично проти спроб Росії зупинити реєстрацію вхідного флоту.

Нагадаємо, доходи Росії від експорту газу та нафти впали на 40 відсотків. Західні санкції та запровадження стелі цін доходів призвели до погіршення економічного становища Росії.

Зернова ініціатива

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER