Прокуратура повідомила підозру командиру «ДНР», який катував жителів окупованої Миколаївщини

Під час окупації Баштанського району командир так званого полку «ДНР» очолив військову комендатуру селища. Його підлеглі затримували мирних жителів та жорстоко катували.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора, передає Центр журналістських розслідувань.

Окупанти шукали українців з активною громадянською позицією та намагалися схилити їх до співпраці.

«Підозрювані, за попередньою змовою, затримали чотирьох мирних жителів, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ. Від чоловіків вимагали інформацію про розташування сил оборони, їх службу в ЗСУ», – йдеться в повідомленні.

Затримані жителі Баштанського району перебували в складних умовах – без доступу до їжі та води. Окрім того, українців систематично били й вчиняли сексуальне насильство.

Правоохоронцям вдалося ідентифікувати командира «ДНР» та двох його підлеглих, причетних до воєнних злочинів. Їм повідомили підозру в державній зраді та порушенні звичаїв війни.

Нагадаємо, Буданов пообіцяв знайти та знищити винних у воєнних злочинах. Головний розвідник України заявив, що кожен російський солдат, який вчиняв воєнні злочини проти українців, понесе заслужене покарання.

Баштанська громада, воєнні злочини, окупанти

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER