Освітянка з Херсона отримала за співпрацю з російськими окупантами 3 місяці арешту

херсонська школа-колегіум №51 ім. Г.О. Потьомкіна

Малинівський районний суд міста Одеси визнав мешканку Херсона винною у колабораційній діяльності.

Про це пише «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 17 травня, повідомляє Миколаївський центр журналістських розслідувань.

Не пізніше серпня 2022 року в умовах окупації жінка прийняла пропозицію директора так званої Державної бюджетної освітньої установи Херсонської області «Школа №51 міста Херсона» обійняти посаду заступника директора цього навчального закладу. Окупанти використали матеріально-технічну базу та майновий комплекс школи-колегіуму №51 ім. Г.А. Потьомкіна.

У серпні минулого року обвинувачена та директор школи зустрілися з батьками учнів та оголосили, що навчання буде за російськими стандартами та російськими підручниками.

31 серпня 2022 року в Telegram у групі «Насправді в Херсоні», яку ведуть російські пропагандисти, розміщено публікацію, в якій зафіксовано спілкування обвинуваченої з батьками учнів незаконно створеного навчального закладу.

Після визволення міста жінку притягли до кримінальної відповідальності. За угодою про визнання винності їй призначено 3 місяці арешту із забороною на 10 років обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, а також займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною з освітнім процесом.

Нагадаємо, екс-очільника УМВС України в Херсонській області судитимуть за співпрацю з росіянами.

вирок, колабораціонізм, освіта


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Коментарів (1)

  • Херсонець

    цієї гниди не має бути в Україні, 3 місяці це не вирок їй, це вирок суддівству! колоборант = орк

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER