На ремонт пошкодженого росіянами житла мешканців Херсонщини потрібно майже 7 млрд грн

Жителі Херсонщини станом на 25 травня подали близько 17 тисяч заявок на отримання грошової допомоги на ремонт житла, пошкодженого через військову агресію Росії.

Про це повідомив на прес-конференції голова ОВА Олександр Прокудін.

“За нашими підрахунками доведеться відновлювати 14 200 житлових будинків у деокупованій частині області – це лише 33 відсотки. Ще близько шести тисяч може бути повністю зруйновано”, – розповів Прокудін.

За його словами, щоб відремонтувати пошкоджене житло, потрібно 6,7 мільярда гривень. До цієї цифри, каже голова ОВА, не входять будинки, які були зруйновані повністю.

“Ці розрахунки дуже приблизні, просто програма забивається, і ми бачимо ці цифри. А ворог продовжує обстрілювати Херсонщину, тому ці цифри не є остаточними”, — сказав Прокудін.

Перший заступник голови облради Юрій Соболевський розповів, що наразі в області намагаються відновити роботу Бюро технічної інвентаризації. Це, на його думку, також допоможе в оформленні необхідних документів на отримання компенсації.

“Бюро технічної інвентаризації було частково розграбовано військовими РФ під час окупації, але більшість архівів вдалося зберегти. Зараз проводиться робота із систематизації, цифровізації, для того, щоб у людей, сподіваюся найближчим часом, був доступ до цих послуг”, — сказав Соболевський.

Нагадаємо, три тендери по пів мільярда на реконструкцію підірваних мостів на Херсонщині забрали Ростдорстрой та Автомагістраль-Південь.

зруйновані будинки, фінансова допомога


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER