«Ми закликаємо Росію вивести свої війська та військове обладнання з України», – заява G7

Саміт G7 у Японії 19.05.2023

Учасники саміту G7 19 травня в Японії закликали Росію негайно припинити війну в Україні. Свою позицію лідери “Групи семи” виклали у спільній заяві.

Відповідну заяву уже оприлюднили на сайті Європейської ради:

«Ми закликаємо Росію зупинити триваючу агресію і негайно повністю та безумовно вивести свої війська та військове обладнання з усієї міжнародно визнаної території України. Росія розпочала цю війну і може завершити цю війну. Російська агресія проти України є порушенням міжнародного права, зокрема Хартії ООН».

Під часу саміту учасники вкотре засудили злочини Росію та її намагання незаконно захопити українські території. Нагадали лідери G7 і про ядерні погрози Кремля.

«Російська безвідповідальна ядерна риторика, підрив режиму контролю над озброєнням та заявлений намір розгорнути ядерну зброю в Білорусі є небезпечними та неприйнятними. Ми підтверджуємо заяву всіх лідерів країн G20, включаючи Росію. У цьому контексті ми підтверджуємо нашу позицію, що погрози Росії використати ядерну зброю, будь-яке одностороннє застосування ядерної зброї Росією в контексті її агресії проти України є неприпустимими», – написано у заяві.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський також є учасником саміту G7. Щоправда, він не летів у Японію,  його участь запланована онлайн.

повномасштабна війна

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER