Масований ракетний обстріл 9 травня: в ОП розповіли про наслідки

У ніч на 9 травня ворог завдав по Україні масованого ракетного удару, випустивши 25 ракет. Однак 23 із них українська протиповітряна оборона збила, тож поставлених цілей росіяни не досягли.

В Офісі президента розповіли про наслідки нічної атаки:

«У Києві впали уламки збитої ракети на присадибну ділянку в Голосіївському районі та в Шевченківському районі.  У Київській області, в Бучанському районі, у селі Мироцьке збита ракета (Х-55СМ) впала у подвір’я приватного будинку. Уламками пошкоджено покрівлю. Загиблих та потерпілих немає”.

Керівник ОП Андрій Єрмак розповів, що ще одна ракета виявлена в селі Тарасівка, Боярської ТГ, Фастівського р-ну, на полі. За характеристиками попередньо, також зовні схожа на крилату ракету Х-55СМ.

Крім того, в Черкаській області залишки ракет виявили в лісовому масиві біля села Оршанець. Попередньо, це була ракета Х-101. Від вибуху спалахнула пожежа, але постраждалих, на щастя, немає.

«Вибуховою хвилею було пошкоджено 47 вікон будівлі комунального закладу «Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер.  Персоналом лікувального закладу проведено евакуацію 47 пацієнтів до неушкодженої частини будівлі».

У Звенигородському районі, також на Черкащині, знайдено місце падіння другої ракети. Тут обійшлось без наслідків.

Нагадаємо, уночі навколо Києва ППО знищила 15 ворожих цілей.

ворожі ракети, масований ракетний удар, ракетна небезпека

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER