Експрацівник створеної окупантами в Херсоні “виправної колонії” сів на 8 років

Херсонець, який працював в створеній окупантами «установі відбування покарань», отримав вирок у вигляді восьми років позбавлення волі.

Про це пише Офіс генпрокурора України, повідомляє Миколаївський центр журналістських розслідувань.

Чоловік, який до окупації працював в пенітенціарній системі, перейшов на бік ворога і працевлаштувався на посаду молодшого інспектора в створену окупантами в Херсоні «Північна виправна колонія №90».

Колаборант навіть отримав спеціальне звання – «молодший сержант внутрішньої служби».

На цій посаді зрадник виконував злочинні накази нового «керівництва», порушуючи правові норми і стандарти поводження з ув’язненими. Крім того він забезпечував охорону колонії. За “роботу” чоловік отримував зарплату у рублях.

Під час українського контрнаступу на Півдні України колаборант втік на територію Одеської області, де його викрили.
Правоохоронці зазначають, що обвинувачений співпрацював із слідством. Тому йому ухвалили вирок у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. А також позбавили права обіймати посади у правоохоронних органах терміном на 10 років.

Нагадаємо, мешканку Миколаївської області судитимуть за держзраду.

90 колонія, зрада, колабораціонізм


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER