Через російські обстріли 6 областей України мають проблеми з електрикою

Кілька українських регіонів частково не мають світла через ворожі атаки.  Електрику не подають частині споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Про це розповіли в Міністерстві енергетики:

«Енергетики продовжують фіксувати пошкодження інфраструктури через ворожі обстріли. Без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Також внаслідок артилерійського обстрілу в Запорізькій області на ранок відключені від газопостачання 753 споживачі».

Водночас у відомстві наголошують, що ремонтні бригади працюють, незважаючи на небезпеку. Лише за вчора, 10 травня,  вдалося повернути світло для 9,5 тисячі споживачів. Переважно це жителі Донецької та Херсонської областей.

«Ворог продовжує нищити енергетичну інфраструктуру, намагаючись зірвати підготовку до наступної зими», – сказав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Нагадаємо, 1 травня, росіяни випустили по Україні 18 ракет. 15 протиповітряна оборона знищила, однак інші влучили в цілі і наробили шкоди для енергосистеми в Дніпропетровській та Херсонській областях.

електроенергія, міністр енергетики, пошкоджена інфраструктура

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER