ЗСУ зайшли на лівий берег Херсонщини – Інститут вивчення війни

Збройним Силам України, скоріш за все, вдалося пробитися на лівий берег окупованої Херсонської області. Українські війська знаходяться неподалік адміністративного центру.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, передає Центр журналістських розслідувань.

На основі геолокаційних кадрів, опублікованих російськими воєнкорами та блогерами 22 квітня, аналітики дійшли висновку, що українським захисникам вдалося зайняти нові позиції на березі Дніпра.

«Згідно зі знімками, ЗСУ зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок (приблизно 7 км на північний захід від адмінцентру області – міста Херсон) й змогли просунутися до північної околиці населеного пункту на трасі Е97, а також на захід від дачі (10 км на південь від Херсона)», – розповіли в ISW.

За словами одного з воєнкорів РФ ворог втратив контроль над островами на річках Конка і Чайка, що знаходяться на північний захід від Херсону.

ЗСУ вдалося отримати перевагу завдяки зменшенню інтенсивності артилерійського вогню російських військ.

Нагадаємо, окупанти вимагають від жителів Нової Каховки терміново покинути свої будинки. Російські загарбники почали погрожувати мешканцям, чиї будинки знаходяться на першій береговій лінії Дніпра.

ЗСУ, Контрнаступ, Олешки, позиції ЗСУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER