З окупованої частини Херсонщини росіяни вивозять дітей нібито для лікування

На тимчасово окупованій Херсонщині, Запоріжжі та Донбасі російські загарбники проводять “медогляди” дітей. У разі нібито незадовільних висновків лікарів – малечу відправляють у РФ «на лікування».

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“На відповідну схему викрадення дітей уряд Росії виділив близько 1,5 млрд рублів. Процес очолює міністерство охорони здоров’я РФ за кураторства уповноваженої Путіна з прав дітей Марії Львової-Бєлової, щодо якої 17 березня суд у Гаазі видав ордер на арешт”, – йдеться в дописі.

Левова частина цих коштів, зазначають у Центрі нацспротиву, розкрадається на кількох рівнях. Зокрема окупаційними адміністраціями та групами медиків, які прибувають із території РФ для проведення «медоглядів». Такі заходи є профанацією та прикриттям для викрадення дітей.

Нагадаємо, херсонка розповіла американським конгресменам про воєнні злочини росіян.

 

викрадення людей, депортовані діти


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER